מה נלמד?
הדגש על אימון ותרגול, במקביל להבנה. מוצע כאן מפגש שבועי אבל תרגול יומי מתמשך שמאפשר להטמיע את העקרונות הנלמדים בחיי היום יום ולתת לנו את האפשרות להתמודד עם הסכסוכים, הלחצים, הפחדים והתשישות. ללמוד דרכי חיים בריאות ולתרגל אותן.
-
בעידן מלא בגירויים והסחות דעת נלמד על קשב ונתרגל ונטפח יכולת התמקדות וריכוז.
-
מרבית מהזמן אנו עסוקים במחשבות חוזרות על מה שכבר היה או על מה שאולי יקרה, אנחנו רצים ממטלה למטלה שקועים בכל הדברים שאנחנו חייבים לעשות- עבודה, ילדים, הורים, פועלים במצב "טייס אוטומט" ושוכחים לעצור ולהתבונן מה באמת מתרחש עכשיו, איך אנחנו מרגישים, מה קורה איתנו ומה קורה עם האנשים שמסביבנו ובעיקר מחמיצים את החיים. בקורס נלמד טכניקות ישימות, נתרגל ונטפח עצירה, נוכחות וערות לא שיפוטית למה שמתרחש ברגע זה ממש, הזמן היחיד בו דברים מתרחשים. נחקור ונגלה כיצד נוכחות לא שיפוטית בהווה משפרת את מערכות היחסים בחיינו, קבלת החלטות, וויסות רגשות ועוד...וכיצד היא תורמת להעלאת תחושת הסיפוק, ההנאה והאושר בחיינו.
-
נבין כיצד החינוך מילדות הרחיק אותנו מגופנו, רובנו מתעלמים מתחושות הגוף, מעמיסים על עצמנו, בורחים לאכילה, מסכים, כעס...נכיר מחדש את עצמנו ואת גופנו, נלמד ונטפח תקשורת, הבנה והשפעה הדדית ביננו לבין גופנו, האתר בו מתקיימים החיים שלנו, על מנת להיטיב עמו ועם עצמנו.
-
נלמד לפגוש ולהכיל באיזון ויציבות את ה"לא נעים" שקורה בחיים, הפחתת תגובה אוטמטית וטיפוח פעולה מודעת, להתמודד בדרך מייטיבה עם כאב, חרדה ורגשות כגון כעס, תסכול, עצב וכו'
-
המחשבות משפיעות על התגובות והפעולות שלנו ובעצם שולטות בחיים שלנו- נטפח יכולת לראות מה נמצא בתודעה שלנו, חשיפת הסיפורים, אמנות מרפי ידיים, מלכודות חשיבה ועוד..נתאמן ונטפח הרפיה ממה שאינו מועיל ועידוד של מה שכן מועיל.
-
כיצד הלחץ משפיע על גופנו ועל חיינו, נלמד כלים מעשיים להפחתת לחץ והגברת תחושת שלווה, סיפוק ושימחה. להרפות מהרעש ולהנות מהשקט.
-
נזין ונטפח איכויות מייטיבות כגון סבלנות, אמון, סליחה וחמלה לאחרים ובעיקר לעצמנו, נטפח בעזרת כלים יישומיים יכולת להניע את עצמו לעבר מטרות ויעדים בדרך אחרת, ללא כעס, ביקורת והלקאה עצמית.
-
נכיר עקרונות מרכזיים מתוך המסורת הבודהיסטית- הבודהה היה בן אדם, לא אל, והוא הציע לאנשים שהלכו בעקבותיו חוכמה ומערכת שיטתית ומרשימה של תרגילים להבנת הסבל, אי הנחת וחוסר הסיפוק ולשחרור מהם. נזהה דפוסים לא בריאים שיוצרים סבל, נרפה מהם ונפתח דפוסים בריאים שיכולים להוביל אותנו להתפתחות וצמיחה ויותר שמחה ושלווה.
איך נלמד?
נתחיל ב 8 מפגשים שבועיים, בקבוצות קטנות ויחס אישי
בכל מפגש לימוד תיאורטי (הרצאה, מצגת, סרטונים) , שיחה וחקירה משותפת,
תרגול מעשי ומדיטציה
יינתנו תרגולים לאימון ויישום בבית
למי מתאים?
לכל אחד ואחת שרוצים להעניק לעצמם בתוך מרוץ החיים, הלחץ, הפחדים והעייפות,
זמן של למידה, התנסות חדשה, התפתחות, וצמיחה שיובילו לבהירות וריכוז, התמודדות מועילה באתגרי היום יום, שיפור מערכות יחסים, הגדלת רגעי השקט הפנימי והשלווה, חוסן רגשי ושמחה.
לכל מי שמעוניין לעבור תהליך שיביא לשינוי מייטיב לא רק ליחסיו עם עצמו אלא גם לשינוי בחיי הזוגיות, המשפחה, קרירה, הורים, חברים וקרובים אחרים שכן שינוי מייטיב מחלחל גם לאלה שמסביבנו
מיינדופלנס למאמנים
תרגול המיינדפולנס יוביל את המאמן לפיתוח יכולת –
-
נוכחות מלאה, קשובה ולא שיפוטית.
-
בהירות מחשבתית וריכוז.
-
יציבות ואיזון פנימית גם לנוכח מצבים לא נעימים.
-
להתמודד ולשהות עם הלא נודע ואי הידיעה.
-
לשחרר את האוטומטים שלו עצמו.
-
הגדלת יכולת ההכלה, הבהירות, החשיבה היצרתית, פתרון בעיות ואמפתיה.
אני מאמינה שהיכולת של מאמן להיות בתודעה בהירה, שקטה ויציבה, להתבונן בתוך עצמו ולהיות עם כל מה שעולה, להיות בנוכחות מלאה, קשובה ולא שיפוטית עם עצמו ועם המתאמן הופכת אותו בהכרח למאמן טוב יותר.
מיינדופלנס בארגונים
מידי שנה יותר ויותר ארגונים וחברות מכניסים תוכנית מיינדפולנס כדי לקבל עובדים יעילים יותר וזאת מאחר שמיינדפולנס בארגון מאפשר WIN WIN –תורם לרווחה האישית של העובד ובריאותו לצד שיפור התפקוד המקצועי, הפרודוקטיביות ועבודת הצוות ובכך מקדם את מטרות הארגון
ישנה תחרות רבה על הקשב שלנו – אנחנו מנסים להתרכז במשימה והנה צצות להן המחשבות, זיכרונות מהעבר אולי משהו שאמרו לי, סרט שראיתי, משהו לא נעים שקרה לי...תוכניות לעתיד, רשימת דברים שאני צריך לעשות אני מתחיל לדאוג להרגיש תסכול, חש בכאב כלשהו אולי ברגל אולי בגב, חש רעב וקם לאכול, מתחיל לגולל ברשתות החברתיות, והנה צלצול ווצאפ או טלפון או רעש כלשהו מסיחים את דעתי, נכנסים קצת למייל, לחדשות והנה עברו שעתיים שלוש ולא הספקתם לבצע את המשימה, מוכר? יש אנשים שיותר קל להם להתעלם מהסחות ולהתמקד במשימה ויש רבים שפחות. ברור שלאלו שפחות ייקח יותר זמן לבצע ולסיים משימות. במדיטציית מיינדפולנס אנו מתאמנים להעביר את הקשב באופן מכוון לאן שאנו רוצים (נשימה, תחושות גוף, צלילים) ולהתמקד לאורך זמן, לשים לב כאשר אנחנו נסחפים אחר מסיחי תודעה ולחזור בעדינות וללא שיפוטיות לאן שרצינו. בהדרגה אנו מצליחים להגדיל את פרקי הזמן של הריכוז והתמקדות, ההיסחפות אחר מסיחים קצרה יותר והחזרה לריכוז והתמקדות מהירה יותר. כמו כן אנו מתרגלים יכולת שלא להגיב אוטומטית ובאימפולסיביות לתחושות, רגשות, מחשבות וגירויים חיצוניים.
מיקוד וריכוז במשימה
קרה לכם שקיבלתם החלטות בזמן לחץ וכעס שאחר כך אמרתם לעצמכם "אם הייתי מחכה קצת הייתי מחליט אחרת?" קרה לכם שעל אותה סיטואציה פעם אחת הגבתם בכעס חסר פרופורציה ובפעם אחרת בשלווה? נוכחות בהווה וטיפוח מודעות למה שקורה בתוכי ומסביבי ברגע מסוים, כמו גם, טיפוח יכולת לעצור ולהירגע ברוב המקרים ישפיע על קבלת ההחלטות שלי באותו הרגע ועל התגובות שלי. מיינדפולנס מאמן ומפתח את היכולת לראות נוכחה, לראות את התמונה השלמה בלי הטיות ודעות קדומות, לאסוף מידע בצורה פחות מוטה וסלקטיבית, להבחין בין עיקר לטפל, גמישות מחשבתית, לפעול עם אנשים שלא בהכרח מסכימים איתם, להקשיב, לצאת מהרגלים ותגובות אוטומטיות ואימפולסיביות.
שיפור ביכולת קבלת החלטות והתמודדות עם חוסר ודאות
מחוייבות עובד והנעתו אינה יכולה להתבסס על שכר והטבות בלבד. מערכות יחסים טובות בארגון הן המפתח להשגת יעדים ומחויבות העובדים. באמצעות תשומת לב קשובה לעצמנו ולאחר, מודעות, נוכחות, תרגילי תקשורת (הקשבה ודיבור), טיפוח חמלה, הפחתת שיפוטיות ותגובות אוטומטיות אימפולסיביות, העובד יפתח מערכת יחסים מיטיבה עם עצמו, שותפיו לעבודה ולקוחות, המחויבות שלו לעבודה תגדל וגם יעילותו.
שיפור בתקשורת בין אישית ועבודת צוות
בשנים האחרונות אנו עדים לזינוק בפדיון ימי מחלה, סקר שנעשה עבור ״מימון״ ו yent מצא כי בשנת 2000 ממוצע ימי המחלה לעובד עמד על 3 לעומת 6.2 בשנת 2019. הנ״ל יכול לנבוע ממחלה, שחיקה ומוטיבציה ירודה וכמובן שיש לכך השפעה רבה על מטרות ויעדי הארגון. עפ״י המחקרים, טיפוח אקטיבי של יכולות קוגניטיביות ונפשיות בעזרת תרגול מיינדפולנס אפקטיבי לחיזוק המערכת החיסונית, מניעת שחיקה, הפחתת לחץ, חרדה, דכאון והעלאת המוטיבציה והיעילות. כל זאות מוביל בהכרח לירידה במימוש ימי מחלה. מאחר ותרגול מיינדפולנס נמצא במחקרים כתורם להפחתת לחץ דם, כולסטרול, סכרת, מחלות עורקים ולב, מחלות מעיים ומחלות דלקתיות אחרות וכן משפר התמודדות עם כאב כרוני, תרגול מיינדפולנס נכנס לסל הבריאות בבריטניה וגם בארץ כבר ניתן למצוא קורסי מיינדפולנס ברפואה המשלימה בקופות חולים.
בריאות טובה יותר ופחות היעדרות ימי מחלה
מעוניינים לשמוע עוד? תשאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם